Familjescouting

Familjescoutingen är för barn mellan 4 och 7 år och som tillsammans med sin familj eller annan anhörig får prova på scouting under fyra tillfällen per termin. 

Här får barnen lära känna andra barn och tillsammans upptäcka små och stora saker i naturen genom olika aktiviteter. Samtidigt pratar vi mycket om Allemansrätten och annat man ska tänka på när man är ut i skogen.

Under träffarna, som varar ca 3 timmar per gång lagar vi även mat tillsammans, där vi alla, vuxna och barn, hjälps åt.  På detta sätt lär sig barnen att samarbeta och de blir introducerade till matlagning över öppen eld och stormkök. 

Program våren 2024

27 januari

Första mötet – Scoutgården

2 mars

Scoutlagen – Bosarps Jär

6 april

Cykelmöte – Snärjet

18 maj

Paddling, vi återkommer med plats

1-2 juni

Övernattning i Råröd

31 augusti

Loppmarknad på scoutgården, mer info kommer men vi behöver hjälp av er föräldrar!

 

Vi skickar ut mer information inför varje möte.

Välkomna till en ny termin med familjescouterna Ekorren!

Mötestid är kl 10-13 om inget annat anges, inför varje möte kommer det ut info på mail om mötet, anmälan och vad varje familj behöver ha med sig. Barn och vuxen deltar tillsammans i verksamheten och aktiviteterna. Genom Familjescouting får barn under åtta år tillsammans med en eller flera vuxna på ett roligt och lekfullt sätt möta scouting.

Vi är ute varje möte, så oömma kläder och kläder efter väder! På varje möte så lagar vi lunch familjevis på stormkök, har man inget så har vi som man kan låna!

Det som alla familjer alltid behöver ha med sig till våra möten är:

• Något att sitta på
• Dricka till familjen till lunchen
• Matsaker (kåsa, tallrik och bestick)
• 1,5 liter vatten till matlagning
• Kniv och skärbräda

Om det är något mer som vi önskar att ni tar med, meddelar vi detta.

Inför varje möte
Vi skickar ut ett mail inför varje möte där vi ber er att anmäla hur många som kommer på mötet. Detta för att vi ska kunna handla och planera. Mailet brukar också innehålla lite mer specifik info inför mötet.

Avgift och anmälan till Scoutkåren
Alla barn från 4 års ålder ska vara medlemmar i Eslövs scoutkår. Avgiften är på 350 kr per termin, denna faktureras.
Vuxna på familjescouterna följer med sitt barn, utan kostnad (så har vi det just nu, det kan komma att ändras dock). Minst en vuxen per familj. Syskon får gärna följa med, men programmet är mest anpassat från 4 år och uppåt.
Medlemsanmälan sker via Eslövs scoutkårs hemsida. http://www.eslovsscoutkar.se/intressemedlemsanmalan så kommer alla uppgifter in på rätt ställe.
Vi kommer också att be er fylla i ett hälsokort, detta görs på plats.

Ledarna

Våra ledare, som ställer upp på sin fritid, arbetar helt ideellt för att våra barn och ungdomar ska få ta del av allt scouting innebär som att göra upp eld, använda kniv, umgås i naturen och mycket mer…

Maria   0703-64 86 13
Klara   0730-24 56 71
Mathilda   0703-90 16 65
Martin   0705-56 47 01
Rolf   0709-45 49 66
Elisabet   0722-33 27 80