Familjescouting

Familjescoutingen är för barn mellan 4 och 7 år och som tillsammans med sin familj eller annan anhörig får prova på scouting under fyra tillfällen per termin. 

Här får barnen lära känna andra barn och tillsammans upptäcka små och stora saker i naturen genom olika aktiviteter. Samtidigt pratar vi mycket om Allemansrätten och annat man ska tänka på när man är ut i skogen.

Under träffarna, som varar ca 3 timmar per gång lagar vi även mat tillsammans, där vi alla, vuxna och barn, hjälps åt.  På detta sätt lär sig barnen att samarbeta och de blir introducerade till matlagning över öppen eld och stormkök. 

Program hösten 2023

16 september

Scoutgården

21 oktober

Snärjet

18 november

Skolskogen (Vid Skarhult)

3 december

Julmarknad på Torget i Eslöv (mer info kommer när det närmar sig!)

9 december

Avslutning i Råröd.

 

Vi skickar ut mer information inför varje möte.

 

Välkomna till en ny termin med familjescouterna Ekorren!

Normalt har vi möte på lördagar mellan 10-13 och vi äter alltid lunch tillsammans.

Familjescouterna går ut på att barn tillsammans med en vuxen får lära känna scouterna, naturen, kompisar och vågar prova! Nyfikenhet är viktigt. Vi testar på Scouternas program med allt från att samarbeta, laga mat, vara i naturen, våga, upptäcka mm. Tillsammans kan vi allt så länge alla hjälper till. Familjescouternas maskotar är Parum och Magna, två nallar som också är nya i Scouterna, en liten och en stor. Tillsammans med Parum och Magna gör vi aktiviteter och läser lite historier om nallarna som alltid har något på gång.

Varje gång vill vi att ni har kläder som ni är varma, torra och bekväma i, små som stora. Att vara ute i 3 timmar känns ibland mer än andra gånger. Så det är bra att ha lite extra kläder om det blir kallare än man tror. Det ska vara kul att vara ute!
Vi tycker det är bra att lära scouterna att man bär sin egen packning när man är på äventyr, därför får barnen gärna bära en lite ryggsäck med dricka och kanske ett ombyte, men tänk på att den inte ska vara tung då är det inte kul!.

Alla familjer ska ha med sig:
Dricka till familjen
1,5 L vatten till matlagning (om vi inte är på scoutgården)
Något att sitta på
Skärbräda och kniv (kökskniv funkar alldeles utmärkt!)
Matsaker så som tallrik, mugg och bestick

Om det är något mer som vi önskar att ni tar med, meddelar vi detta.

Inför varje möte
Vi skickar ut ett mail inför varje möte där vi ber er att anmäla hur många som kommer på mötet. Detta för att vi ska kunna handla och planera. Mailet brukar också innehålla lite mer specifik info inför mötet.

Avgift och anmälan till Scoutkåren
Alla barn från 4 års ålder ska vara medlemmar i Eslövs scoutkår. Avgiften är på 350 kr per termin, denna faktureras.
Vuxna på familjescouterna följer med sitt barn, utan kostnad (så har vi det just nu, det kan komma att ändras dock). Minst en vuxen per familj. Syskon får gärna följa med, men programmet är mest anpassat från 4 år och uppåt.
Medlemsanmälan sker via Eslövs scoutkårs hemsida. http://www.eslovsscoutkar.se/intressemedlemsanmalan så kommer alla uppgifter in på rätt ställe.
Vi kommer också att be er fylla i ett hälsokort, detta görs på plats.

Ledarna

Våra ledare, som ställer upp på sin fritid, arbetar helt ideellt för att våra barn och ungdomar ska få ta del av allt scouting innebär som att göra upp eld, använda kniv, umgås i naturen och mycket mer…

Maria   0703-64 86 13
Klara   0730-24 56 71
Mathilda   0703-90 16 65
Martin   0705-56 47 01
Frida  0760-06 00 48
Rolf   0709-45 49 66
Emma  0720-17 11 02

Dokument